Ogrody Jagody

Czy pamiętasz, by korzystać z tego, co wyhodowałaś w warzywniku?

Wiele wody w Wiśle musiało upłynąć bym zrozumiała po co TAK NAPRAWDĘ uprawiam własne warzywa.

Tych prawd odkryłam kilka, dziś będzie o 💫 korzystaniu z własnych warzyw 😜🤩

Znam to świetnie!

Piękne mam buraki!

Udała mi się wyjątkowo marchewka w tym roku!

A fasolka obrodziła jak szalona!!

Cudnie cudnie!! 🤩🤩🤩

ALE…

Czy ja z tego w pełni korzystam?

Czy tylko tam rośnie, a ja i tak zasuwam po warzywa do warzywniaka 🤪🙊🙈😅

Kiedyś tak było – teraz już nie jest!

Kiedyś większa radość czerpałam z tego, że wygląda ładnie i cieszy oko, a nawet jeśli chciałam z tego korzystać to… zapominałam, że to tam mam 🙈

Od kiedy zaczęłam solidnie dbać o zdrowie, dbając dokładnie o to, co wkładam do ust, korzystanie z własnego ogrodu warzywnego stało się naturalne.

Przeszłam proces uświadamiania siebie i swojej rodziny, że jesteśmy tym co jemy więc jemu to co wiemy jak powstało czyli w przeważającej części własne warzywa i owoce ❤️‍🔥

A Ty? Korzystasz czy tylko patrzysz?

Leć po te piękne marchewki, buraki, ziemniaki 🥔

Pokrój je w plastry, polej oliwą, posól, popieprz, posyp ulubionym ziołem i wrzuć w piekarnik na 30 minut w 180 st.

Piecz do momentu jak będą miękkie i voila!

Wypasiony dodatek do obiadu masz jak znalazł!

Możesz zjeść jako samodzielny jednogarnkowy obiad 🚀

A możesz i odgrzać jutro, bo pysznie smakuje także kolejnego dnia!

To jak? Deal?? Korzystaj z tego co sama wypracowałaś przez długie miesiące w warzywniku!

kurs

Przypomnę Ci o tym nie raz w październikowym kursie online, gdy będziemy szykować nasz ogród do kolejnego sezonu 2️⃣0️⃣2️⃣5️⃣

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top